depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Albumok | Recoil | Hydrology
Albumok

Infó <<<   |   >>>
Hydrology
Katalógus kód: STUMM51
Együttes: Alan Wilder
Megjelenés: 1988.01.24.
Producer: Alan Wilder
Dalok: 01 Grain
02 Stone
03 The Sermon
Eladott példányszám: -
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
További információk
Teljes albumlista
Hydrology - Vedd meg most!   Vedd meg most! Hydrology  
Megjegyzés: A Music For The Masses album turnéja alatt kiadott második Recoil album. Jóval érettebb az elődjénél. Monotonitás és erőteljes Kraftwerk-hangulat árad a három, ismételten hosszú alkotásból. A Grain egy zongoramelódia (a Pimpf kisöccse), a Stone egy nagyon érdekes, a végére fantasztikusan beinduló monoton Kraftwerk-kópia és a The Sermon egy hosszú fel-és levezetéssel megtűzdelt pörgős, dobgépes alkotás eltorzított hangokkal, a végén pedig egy indián népünnepély hangjaival. Jól sikerült, érdekes hangzású album.
Előző album: 1 + 2
Következő album: Bloodline
 
Slágerlisták
UK Album Chart US Billboard
- -

Borító & Ízelítő
Albumlista | 23198 Olvasás | 7 Hozzászólás <<<   |   >>>
 

 
7. Hozzászóló: EL GRECO | Időpont: 2012.01.24. 14:41
EL GRECO

Egyetértek, kiváló ‘anyag’ és tökéletes zenemű...  ;)
  Grain - animáció!!!
 
  http://www.youtube.com/watch?v=y40v1kI0bsE

 
6. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2010.01.25. 07:14

Pár napja megvan bakeliten is. Meseszép…Már ami a zenét illeti!  ;)

 
5. Hozzászóló: dave1980 | Időpont: 2009.07.09. 15:36

REMEKMÜÜÜÜ!!!!!

 
4. Hozzászóló: Claude | Időpont: 2009.03.09. 08:07

A cd korszakom kezdetén, még ‘91-ben megszereztem ezt a lemezt. Alan nagyon alakít!

Grain

Egy egyszerű, de megragadó zongora klimpírozással kezdődik a szám. Gyanítom, hogy ez a hang is az Emulatorból származik. Majd fokozatosan csatlakozik hozzá több hang is. Többek között még szájharmónika hangját is felfedezem benne. Kétharmadánál pedig átmegy az egész egy kaotikus hangkavalkádba.

Stone

Először azt gondoltam, valaki babrálta a hangerőszabályzót, hogy olyan halkan kezdődik ez a fergeteges hangulat-utazás. Lassan épül fel ez a szám is. Minél jobban haladunk az időben előrefelé, úgy csatlakoznak és bontakoznak ki új hangok. Majd hirtelen vége az egésznek és ütősökkel folytatódik ez a fantasztikus utazás. Minduntalan Csernobilt és az ott lezajlott katasztrófát juttatja eszembe ez a zajzene.  Radioaktív sugárzást megjelenítő szintifutamok, rádióbol rögzített orosz beszéd és férfikórus az, ami megerősít bennem ezt az érzetet. A végén elszabadul a pokol, kiszabadul a sugárzás mert megszalad az erőmű négyes blokkja - és egy lehengerlő csúcspontban kiteljesedik a szám.

The Sermon

A II. VH után a világ kétpólusúvá vált. Az USA a hasadási bombával akarta sakkban tartani a Szovjetuniót. 1949-ben a Szovjetunió is felrobbantotta a sajátját. Ezt követően Teller Ede és Stanislaw Ulam az USA-ban, míg Andrej Szaharov és Jakov Zeldovics a Szovjetunióban szorgalmazta a fúziós bomba elkészítését, amely sokkal pusztítóbb erejű, mint a hasadási bomba. Tellerék 1951-ben, Szaharovék 1953-ban robbantották a sajátjukét, így adták az emberiség kezébe a kölcsönös elpusztítás tökéletes eszközét… Miért is írom le mindezt? Mert ennek a számnak hallgatása közben folyton egy termonukleáris háború képe jelenik meg előttem. A háború végén csak egy maroknyi ember marad életben, akik visszaesnek az ősember szintjére. Ezt erősíti a szám végi indián sámán kántálás is…Lehet, hogy Alan nem ilyenekre gondolt, amikor megalkodta ezt a számot, de nekem ezek a képek jutnak róla eszembe. Fantasztikus ez a hangutazás, amely lehetne hangfestmény is!

 
3. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2009.02.14. 04:21
mata-hari

T Ö K É L E T E S ! ! !
Grain the GREAT

 
2. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2008.04.05. 01:19

Ez egy kiváló anyag! Jól el lehet “szálni” benne….De az indiánkántálást csak a népi folklór iránt érdeklődőknek ajánlanám meleg szívvel.

 
1. Hozzászóló: Fabe [Szerkesztő] | Időpont: 2008.01.25. 06:51
Fabe

király a hydrology - és méltatlanul elhanyagolt sajna…a STONE-t többx adtam már RECOIL BASH-eken, mint intro.

 
 
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©