depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Albumok | depeCHe MODE | Black Celebration
Albumok

Infó <<<   |   >>>
Black Celebration
Katalógus kód: STUMM26
Együttes: Martin Lee Gore, Dave Gahan, Alan Wilder, Andy Fletcher
Megjelenés: 1986.03.16.
Producer: Daniel Miller
Dalok: 01 Black Celebration
02 Fly On The Windscreen - Final
03 A Question Of Lust
04 Sometimes
05 It Doesn't Matter Two
06 A Question Of Time
07 Stripped
08 Here Is The House
09 World Full Of Nothing
10 Dressed In Black
11 New Dress
Eladott példányszám: 3.500.000
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
További információk
Teljes albumlista
Black Celebration - Vedd meg most!   Vedd meg most! Black Celebration  
Megjegyzés: Az egyik nagy klasszikus a DM lemezek között. Sötét, magasztos, monumentális alkotás, a sokszínű hangszerelés ellenére egységes hangulattal. A laikusok ilyennek képzelik mindegyik Depeche Mode albumot. Rengeteg samper-hang, hatásos effektek, kemény szintirészek és dallamos lágy dallamok egyvelege. Érzelemtől túlcsorduló szövegek, intim, "bújós" dalszövegek. Szokatlan módon 4 dalt is Martin énekel (A Question Of Lust, Sometimes, It Doesn't Matter Two, World Full Of Nothing). Pörgős, sötét hangulatú dalok (Black Celebration, Fly On The Windscreen, A Question of Time, New Dress) és érzelmes, humánumot kiemelő, gyakran szexuális töltetű alkotások (Martin számok, Stripped, Here Is The House, Dressed In Black) váltakoznak a lemezen. Nagy siker Angliában és szerte a világon. Mérföldkő az együttes életében, az egyik legfontosabb "alapalbum".
Előző album: Catching Up With depeCHe MODE
Következő album: Music For The Masses
 
Slágerlisták
UK Album Chart US Billboard
3 90

Borító & Ízelítő
Get the Flash Player to see this player.
Albumlista | 36859 Olvasás | 34 Hozzászólás <<<   |   >>>
 

Lapozás:  <  1 2
14. Hozzászóló: zizike | Időpont: 2008.03.18. 15:51
zizike

Bocsi, az előbbi megjegyzésem wegonnadie-nek szólt!

 
13. Hozzászóló: zizike | Időpont: 2008.03.18. 15:49
zizike

Kedves Newzoli!
Minden mondható rám, csak az nem, hogy nem szeretem a bandát. Naponta hallgatom a zenéjüket, az első lemez, amit megszereztem a construction time again volt, elmondhatom magamról, hogy ezen a zenén nőttem fel, 2 koncertjükön is ott lehettem :) 88-ban hetekig nem ettem a suliban, hogy a zsebpénzemet összerakva megvegyem a jegyet, úgyhogy nem lehet rám azt mondani, milyen rajongó is vagyok?! 2 gyermekem is a DM-en nő fel, mert “kénytelenek” hallgatni, itthon, kocsiban mindig, mindenhol… De ennek ellenére igenis vannak dalok, amiket kevésbé szeretek, és vannak dalok, amiket szívesebben hallgatok. Mégha ez másnak fájó is.

 
12. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2008.03.17. 17:52
Tharsis

Remek album! Persze melyik nem az? :) A DM nagyon ért a hangulatkeltéshez, talán ezért is lettek oly’ népszerűek. Valami egyedit alkottak és alkotnak, ez egészen biztos.

Az én ranglistámon az utóbbi 1-1,5 évben felkúszott egészen a negyedik helyig, a PTA - SOFAD - Violator hármas mögé. Zeneileg nem annyira ‘szögletes’ mint a MTFM, és ez mindeképpen a javára írandó mindamellett, hogy hangulatilag hátborzongatóan jó alkotás. Szerintem itt érett be az addigi útkeresés. Ráadásul ehhez az albumhoz gyerekkori emlékeim is fűződnek, így duplán kedves album számomra.

 
11. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2008.03.17. 16:15
wgd

Nekem eszembe sem jutna egyetlen DM dalt, vagy albumot sem “lehordani”. Milyen MODE rajongók regisztráltak ezen az oldalon? Szeretitek ti egyáltalán ezt a bandát?

 
10. Hozzászóló: newzoli | Időpont: 2008.03.09. 11:05
newzoli

ezen a lemezen Minden dal Zseniális….hát egen… valakinek nem jön be az ‘It Doesn’t Matter Two….szerintem az egyik legelvontabb de legjobb daluk…erről a lemezről….
:D

 
9. Hozzászóló: Halo | Időpont: 2008.03.09. 07:26
Halo

Nekem is hasonlóak a tapasztalataim. A 4, 5, 8, 9, 10, 11 számomra hallgathatatlan. Viszont az 1, 2, 6, 7 igazi remekmű |-|

 
8. Hozzászóló: zizike | Időpont: 2008.03.08. 11:21
zizike

Most biztos megköveztek… de vannak dalok az albumon, amit egyszerűen nem tudok végighallagatni… pl: Sometimes, It Doesn’t Matter Two
Nekem abban az időben sem tettszett igazán, csalódás volt, ellenben a korábbi Some Great Reward, vagy a MFTM, ami nekem inkább az “alapmű” azokból az időkből…
Emlékszem a Some Great Reward-ot még kazettás magnón vettem fel, azt hiszem a Petőfi rádióból, rongyosra hallgattam…
:)

 
7. Hozzászóló: Faith and Devotion | Időpont: 2008.03.08. 09:05
Faith and Devotion

Számomra nem fogható az etalonnak számító MFTM-Violator-SOFAD hármashoz, de hogy mérföldkő, az teljesen biztos. Egészen pontosan egyébként két bajom van vele. Először is a zseniális számokon (pl. Fly On The Windscreen, Stripped) kívül nem egyenletes a színvonal (hogy Politically Correct legyek ;) ), és ez gyakran kizökkent a hangulatából. Másodszor pedig a keverése elég (nagyon) rosszul sikerült. Mindezek ellenére különleges helyet foglal el a szívemben, és egyre töbet hallgatom mostanában. :)

 
6. Hozzászóló: Depeche boy | Időpont: 2008.03.08. 08:25
Depeche boy

Kommersz???Hol?Melyik szám???
Azért ez is erős túlzás.Én egyiket sem hallom annak.

 
5. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.03.08. 07:50
Faith

Ha nem is alapmű, egy komoly mérföldkő a csapat történetében. Egy érzékelhető imidzs és stílusváltással. Mai füllel hallgatva furcsa hangzás, viszont a maga korában páratlan album!

 
4. Hozzászóló: zizike | Időpont: 2008.03.08. 05:22
zizike

Érdekes, én nem sorolom az “alapművek” közé...
Persze az album nem rossz, de vannak jobban sikerült lemezek is. Nekem néhány dal kivételével a lemez kicsit kommersz lett. Kivétel: Stripped (na ez viszont max.hangerővel dübörög) ;)

 
3. Hozzászóló: Halo | Időpont: 2008.03.06. 13:28
Halo

Egy nagyon hangulatosra sikeredett But Not Tonight feldolgozás Pierrot tolmácsolásában: http://www.pierrot.privatemoon.com/videok/butnot.mpg

 
2. Hozzászóló: Depeche boy | Időpont: 2008.01.28. 15:10
Depeche boy

Az egyik legjobb DM lemez!
Az aranykorszak kezdete!
TÖKÉLETES! |-|

 
1. Hozzászóló: newzoli | Időpont: 2008.01.19. 09:35
newzoli

Csodálom hogy eddig senki sem irt ide semmit….persze ide csak JÓT lehet irni… EZ EGY ALAPMŰ és.

 
Lapozás:  <  1 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©