depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Albumok | depeCHe MODE | Songs Of Faith And Devotion
Albumok

Infó <<<   |   >>>
Songs Of Faith And Devotion
Katalógus kód: STUMM106
Együttes: Martin Lee Gore, Dave Gahan, Alan Wilder, Andy Fletcher
Megjelenés: 1993.03.21.
Producer: Flood
Dalok: 01 I Feel You
02 Walking In My Shoes
03 Condemnation
04 Mercy In You
05 Judas
06 In Your Room
07 Get Right With Me
08 Rush
09 One Caress
10 Higher Love
Eladott példányszám: 4.000.000+
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
További információk
Teljes albumlista
Songs Of Faith And Devotion - Vedd meg most!   Vedd meg most! Songs Of Faith And Devotion  
Megjegyzés: A megújuló Depeche Mode döbbenetet kiváltó nagylemeze. Rockos alapok, gitárok, kürtök, kőkemény effektek, ezer sáv, túlhangszereltség-érzet. Alan Wilder élete munkáját alkotja. A dalszövegekben minden eddiginél több a vallásossággal foglalkozó elem. Agresszív gitáros számok (I Feel You, Mercy In You, Get Right With Me, Rush), középtempójú, panaszos, vagy éppen emelkedett alkotások (Walking In My Shoes, In Your Room, Higher Love) és megindító, kifacsart balladák (Condemnation, Judas, One Caress) ragyogó elegye az album. Grandiózus, ám a végére rémálommá váló turné. A Depeche Mode zenei csúcsára ér, ám a gyökeresen megváltozó hangzás miatt több millióval kevesebben veszik meg a nagylemezt, mint a Violatort (igaz, az együttes történetében először, az angliai és az amerikai No1 összejön!). Alan Wilder utolsó nagylemeze az együttessel.
Előző album: Violator
Következő album: Songs Of Faith And Devotion Live
 
Slágerlisták
UK Album Chart US Billboard
1 1

Borító & Ízelítő
Albumlista | 71150 Olvasás | 91 Hozzászólás <<<   |   >>>
 

Lapozás: « Első  <  3 4 5
11. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.01.20. 18:03
Faith

Egyetértek! Attól még, hogy rengeteg élő hangszert/hangszínt tartalmaz nem lesz rock, és 100%, hogy nem is az volt a cél. Pl. egy Walking-ot vagy In Your Room-ot inkább egy jól megkomponált szimfóniához hasonlítanék. Ezzel az albummal valami hihetetlen egyedi, azóta is utánozhatatlan ‘élményt’ hoztak létre. Nehéz lenne definiálni, igazából nem is akarom, ezt érezni kell.

Sokszor olyan véleményekkel találom magam szemben, hogy visszasírjuk a régit, stb. Meg, hogy csak azért vagyok úgy oda ezért az albumért, mert akkor voltam fiatal, s hasonlók. De merem állítani, ha a SOFAD ma jelenne meg, ma indulna a turné, akkor ugyanúgy magával szédítené a milliós tömegeket. Zeneileg és vizuálisan is minden tökéletesen a helyén volt akkor, egy kis csoda volt ez a zenetörténelemben. Sajnos rossz belegondolni, hogy mennyire nincs már esély sem hasonlóra…

 
10. Hozzászóló: Faith and Devotion | Időpont: 2008.01.20. 14:53
Faith and Devotion

Nekem a SOFAD a kedvenc DM-albumom (bár belegondolva, a szemfülesebbek ezt a nevem alapján már sejthették:D), és szerintem is a DM sok “hangzásváltása” közül ez a legzseniálisabb, azt viszont sose értettem, hogy miért is lenne rockzene, vagy hogy egyesek miért illették a rock ‘n’ roll-címkével (ezt főleg újságírók tették előszeretettel). Az első négy és fél perc után érthető, hogy ez az ember első benyomása, de nem hiszem, hogy mondjuk a Condemnationre, a Judas-re vagy a One Caress-re ráfogható lenne, hogy rockzene, és akkor még csak a legnyilvánvalóbbakat említettem.

 
9. Hozzászóló: Caroline | Időpont: 2008.01.19. 15:04
Caroline

Tényleg hihetetlen és az is mennyivel többet ad az “egyszerű” rock-nál…

 
8. Hozzászóló: newzoli | Időpont: 2008.01.19. 08:39
newzoli

hálistennek nem let VIOLATOR2. ;) hihetetlen húzás volt hogy átmentek rockba….há,ó de szép volt az 1993 július 27. este :)

 
7. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2008.01.02. 07:59

Hát, igen: Alan! Nélküle nem lett volna ott a Mode, ahol van, de a Mode nélkül nem lett volna Alan az, akit ma ismerünk…:-)

 
6. Hozzászóló: Halo | Időpont: 2007.12.29. 04:13
Halo

Persze, azt még egy laikus is hallja, hogy nem profi dobos játszik, de amatőrhöz képest nem rossz és a hangzás is egyedi. A témák valójában egyszerűek: én soha nem doboltam azelőtt, de az utóbbi pár hónapban a SOFAD témáinál bonyolultabbakat és gyorsabbakat is megtanultam csak szórakozásból csettintgetve (lábcin), a térdemet csapkodva (pergő) és a lábammal a padlót verve (lábdob). Aztán kipróbáltam haverom dobján és működött:)

Persze nem magamat akarom dicsérni, csak nagyon idevág F&D;megjegyzése, miszerint: “A zenekaron belüli szerepéből adódóan Alan sokkal jobban érezte, hogy milyen számhoz milyen dob illik, és az esetek nagyobbik részében csak akkor vonult le a bőrökhöz, ha azzal tényleg jobban szólt a szám.”

 
5. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2007.12.28. 15:57
Faith

Az tutkó, hogy jól szólt. Sepulturát hallgató ismeröseimnek is át kellett másolnom a SOFAD Live-ot a dobok miatt!!!! Alan a megszokotthoz képest abszolút másképpen hangolta a dobok hangszíneit.

 
4. Hozzászóló: Faith and Devotion | Időpont: 2007.12.28. 13:45
Faith and Devotion

Objektívan nézve Alan dobjátéka leginkább erős közepes, viszont abból adódóan, hogy alapvetően nem dobos sokkal több előny származott, mint hátrány, pl. nem mindig ugyanazokat a rock-kliséket hallottuk tőle, mint Christiantól. A zenekaron belüli szerepéből adódóan Alan sokkal jobban érezte, hogy milyen számhoz milyen dob illik, és az esetek nagyobbik részében csak akkor vonult le a bőrökhöz, ha azzal tényleg jobban szólt a szám. Arról már nem is beszélve, hogy megdöbbentő, hogy Christian dobjainak milyen rossz a hangzása, és Alané mennyivel jobb (nagyon jó) volt. Hirtelen ennyi jutott eszembe. :)

 
3. Hozzászóló: Caroline | Időpont: 2007.12.28. 10:26
Caroline

yeaaaah!...that’s right!!
Nagyon jó album és koncertturné (mondjuk nekik már nem annyira)!

 
2. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2007.12.27. 17:29
Faith

Yes! Ezen én is mindig elcsodálkozom, hogy ‘nem dobos’ létére ennyire jól dobolt, azzal próbálom magyarázni, hogy ő zenészként, mint hangszert használta a dobokat, nem csak ritmusként. És még tök jól is öltözött hozzá.  :D

 
1. Hozzászóló: Halo | Időpont: 2007.12.27. 16:16
Halo

Kiváló album! Fantasztikus az egyensúly az elektronika és a rock között, Dave hangja pedig igazán harapós. Alan pedig esküszöm, több fantáziával dobol, mint Christian Eigner:)

 
Lapozás: « Első  <  3 4 5
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©