depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Albumok | depeCHe MODE | Songs Of Faith And Devotion
Albumok

Infó <<<   |   >>>
Songs Of Faith And Devotion
Katalógus kód: STUMM106
Együttes: Martin Lee Gore, Dave Gahan, Alan Wilder, Andy Fletcher
Megjelenés: 1993.03.21.
Producer: Flood
Dalok: 01 I Feel You
02 Walking In My Shoes
03 Condemnation
04 Mercy In You
05 Judas
06 In Your Room
07 Get Right With Me
08 Rush
09 One Caress
10 Higher Love
Eladott példányszám: 4.000.000+
Kapcsolódó anyagok: Album dalszövegei
További információk
Teljes albumlista
Songs Of Faith And Devotion - Vedd meg most!   Vedd meg most! Songs Of Faith And Devotion  
Megjegyzés: A megújuló Depeche Mode döbbenetet kiváltó nagylemeze. Rockos alapok, gitárok, kürtök, kőkemény effektek, ezer sáv, túlhangszereltség-érzet. Alan Wilder élete munkáját alkotja. A dalszövegekben minden eddiginél több a vallásossággal foglalkozó elem. Agresszív gitáros számok (I Feel You, Mercy In You, Get Right With Me, Rush), középtempójú, panaszos, vagy éppen emelkedett alkotások (Walking In My Shoes, In Your Room, Higher Love) és megindító, kifacsart balladák (Condemnation, Judas, One Caress) ragyogó elegye az album. Grandiózus, ám a végére rémálommá váló turné. A Depeche Mode zenei csúcsára ér, ám a gyökeresen megváltozó hangzás miatt több millióval kevesebben veszik meg a nagylemezt, mint a Violatort (igaz, az együttes történetében először, az angliai és az amerikai No1 összejön!). Alan Wilder utolsó nagylemeze az együttessel.
Előző album: Violator
Következő album: Songs Of Faith And Devotion Live
 
Slágerlisták
UK Album Chart US Billboard
1 1

Borító & Ízelítő
Albumlista | 71146 Olvasás | 91 Hozzászólás <<<   |   >>>
 

Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
71. Hozzászóló: Janurik János [Szerkesztő] | Időpont: 2010.03.13. 16:55

Ööö, a Rush mióta gitáros szám…?  :D

 
70. Hozzászóló: Szuzi | Időpont: 2010.02.15. 16:07
Szuzi

Általában a hangulatomtól függ, hogy épp melyik szám, album a legnagyobb kedvencem. Most úgy alakult, hogy több, mint egy hétig nem hallgattam semmi Mode-ot. Ma pont a SOFAD-ot tettem be. Összességében is szeretem ezt az albumot, de mire elértem a Rush-ig, a Higher love-ról nem is beszélve, nem is értettem, hogy hogy bírtam ki nélkülük ennyi ideig. Bár most sok-sok hét óta a Higher love nálam az abszolút csúcs, de így, hogy ennyi ideig nem hallottam, megint szinte mellbe vágott, annyira gyönyörű. Olyan mélyen megérint, amire mástól még nem láttam példát.

 
69. Hozzászóló: FruMode87 | Időpont: 2009.12.09. 17:31
FruMode87

A rush a higher love a kedvenceim de őszintén szólva minden dalt imádok erről a lemezről. Ekkoriban még csak 6 éves voltam mindössze. Én egyszer azt álmodtam hogy Martinnal éneklem a One Caress-t és egyik jó barátom kísért minket hegedűn :D

 
68. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2009.12.07. 15:52

Én meg imádom a One Caress-t. Mata-hari: beidegesedsz tőle :) a vonós hangszerek néha velem is csinálnak ilyet, pedig a legszebbek. Ezért nyugodtan kell hallgatni őket, elmélyülten.
Csodálkoztam, hogy többeteknek nem annyira jött be ez a dal.
Mercy In You-t imádom rajta, (melyiket nem?) Live-on nem annyira jó.
A világ legjobb zenei albuma, egyszerűen csodálatos ez a gyöngyszem.
Sosem találtam rá szavakat és most sem, egyszerűen csak magadévá kell tenni.
Hallgatni és érezni.
:)

 
67. Hozzászóló: corrupt | Időpont: 2009.09.25. 12:31

Songs Of Faith And Devotion, a Violatior és az Ultra “dobogós” albumok közül a legerősebb, egyszerűen tökéletes.

 
66. Hozzászóló: convar | Időpont: 2009.09.20. 12:38
convar

Jól sejtettem, hogy itt aztán lesz hsz bőven, mivel a DM talán legmegosztóbb albumáról beszélünk…

A dobtémához nem tudok érdemben hozzászólni, mert nem értek a lovakhoz, így nem is erőltetem :)

A One Caress szerintem sem a legjobb daluk (még az albumon sem), de azért én örülök, hogy írtak egy ilyet is.

A lemezről összességében: korszakújító, és nem mellesleg elementális erejű (pl. a Rush bármikor a földbe döngöl), elképesztően jó anyag valóban olyan különcökkel, mint a One Caress.

Valóban különleges, fontos és értékes epizód az együttés történelmében.

 
65. Hozzászóló: vafe | Időpont: 2009.04.02. 00:58

A 80-as években is szivesen hallgattam a DM-ot (volt 1-2 elvetemült rajongó barátom is) de igazából ez az albumuk váltott ki olyan érzéseket, amelyek miatt rajongójuk lettem. A mai napig ezt a lemezt szeretem a legjobban és ezt hallgatom a legszívesebben. Nekem is ez volt a csúcs a Depeche Mode-nál.  ;)

 
64. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.03.30. 14:14
Tharsis

Feladom.  :-)

 
63. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.03.30. 14:03
Precious101

És mínusz “the”  :-P

 
62. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.03.30. 14:02
Tharsis

De precíz vagy. :) Songs:-P

 
61. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.03.30. 14:00
Precious101

“Song of the Faith and Devotion”
Ezt nem értem…

 
60. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.03.30. 13:27
Faith

Right!

 
59. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.03.30. 13:20
Tharsis

Feel elation. High.

Talán a Condemnation eme két sora jellemzi legjobban mit is érezhetünk a Song of the Faith and Devotion címre hallgató műremek hallgatása közben. Egyszerűen magával ragadja az embert az első taktusoktól az utolsóig. Szóljon akár egy merész gitár alap, vagy andalítson a szintis melankólia, végig azt érezzük: ez egy remekmű! És valóban. A Depeche Mode fennállásának legmerészebb húzása, és egyben egyik legjobban sikerült albuma ez. Ami nagyon fontos, hogy mindezt úgy sikerült elkövetni, hogy megmaradt az együttesre jellemző hangulat. Ez nagyon fontos ha a Depeche Moderól van szó, mert ez az elem emelte a csapatot oda, ahol most vannak. Legyen akárhány fajta hangzás, a megfelelő feeling megléte kulcs fontosságú. Amint írták is alább, az anyagban zseniálisan ötvöződik az újszerű hangzás a régivel, ami szinte tökéletes albumot eredményez.

A SOFAD gyöngyszem a Mode repertoárjában, és jó újra meg újra meghallgatni. Az ember tudja, hogy egyszeri és megismételhetetlen csodát hallgat. Ez teszi időtlenné.

 
58. Hozzászóló: mönye | Időpont: 2009.03.22. 08:34

Nem volt egyszerű a Violator után, főleg az agybadöngölős IFY, de már a WIMS ütött mint a buszkerék. Ami még egyből bejött: IYR, Rush, Higher Love. De azért van, amivel a mai napig sem igazán barátkoztam meg. Ez a GRWM.

A környezetemben én sem találkoztam olyannal, aki merőben másféle hangzás miatt elfordult volna a zenekartól. Néhányunknak pedig ez a lemez jelentette a dM csúcsát. Úgy éreztük, ahogy zeneileg fejlődnek, úgy fejlődik a mi ízlésünk és ezzel a lemezzel érintettek meg minket legmélyebben. Úgy éreztük, hogy a zene soha sem passzolt úgy a szöveghez, mint a WIMS, IYR és Higher Love-ban. Hihetetlen, hogy milyen mély emóciós húrokat pengetnek ezen a lemezen. Mentális gigaorgazmus szinte az egész. Jó volt átélni, megélni. ;)

 
57. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.03.22. 03:16
Precious101

Nekem egy ismerősöm se “dobta” a MODE-ot, csak az IFY, Alan dobolása, Dave hosszú haja stb. sokként hatott a Violator után, de az album többszöri meghallgatása után mindenki rájött, hogy valami hatalmasat alkotott a dM!

 
56. Hozzászóló: Tharsis | Időpont: 2009.03.22. 02:33
Tharsis

wgd. Ismerős a helyzet. Akkoriban a régi Mode rajongók nagy része sugárban hányt ettől a lemeztől. :) Szerencsére itt is megmutatkozott a nyitottságom, mert az I feel You után nem dobtam egyből a zenekart, hanem adtam esélyt az albumnak. Azon az estén amikor először (fülhallgatóval) meghallgattam a teljes anyagot, olyat éreztem mint még korábban soha. Lényegében attól a pillanattól kezdve érdekel igazán a Mode. Előtte is voltak szép pillanatok, de abban a majd’ egy órába végérvényesen rabul ejtettek.

 
55. Hozzászóló: Claude | Időpont: 2009.03.22. 02:08

Ez egy jeles nap. Ma lett 16 éves a SOFAD. És 16 év alatt nem született hozzá fogható lemez. Még olyan sem, ami mind zeneiségben, mind hangulatban megközelítené. Nem született olyan lemez, ami annyira profi módon ötvözné ezeket. Születtek jó lemezek, amik nagyon hangulatosak, de hiányzik belőlük Alan zeneisége és normális producer sem akadt az egyszem Tim-en kívül.
A SOFAD turné pedig olyan mind zenében, mind látványban, ami példaként szolgálhatott volna a későbbi turnék szempontjából. Sajnos még a szintentartás sem sikerült. A mélypont koncerttanilag Dave 2003-as budapesti fellépése.

 
54. Hozzászóló: wgd | Időpont: 2009.03.21. 19:12
wgd

Mikor ez a lemez megjelent, akkor az összes haverom dobta a Mode-ot. Egyedül maradtam… Aztán az egyik osztálytársam, aki addig Pokolgép rajongó volt, hirtelen Mode-os lett.  :-)  A mai napig dM rajongó maradt :D

 
53. Hozzászóló: opopanax | Időpont: 2009.01.14. 13:04
opopanax

csak mert kissé magyartalanul hangzik. na de vajon a műfajra értette-e, hogy az kifacsart, vagy a szerző-előadó szívét facsarták ki, mert akkor tényleg érdekesen hangzik. na mindegy, hagyjuk a szőrszálhasogatást. mindenesetre jó ez az oldal albumokról, kislemezekről. lehet vele vitatkozni, élményeket, emlékeket felidézni.

 
52. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2008.12.02. 11:08
Faith

Fent, Kapcsolat menüpont, “Túrné és kiadvány információk”.

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©