depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Cikkek
Hirdetés

A milánói DVD koncertanyagot Blue Leach rendezi

A milánói DVD koncertanyagot Blue Leach rendezi

A depeCHe MODE a múlt hétvégi két milánói koncertjét rögzítette egy esetleges szeptemberi megjelenésű koncert DVD-hez. A depeCHe MODE jelenleg eddigi legsikeresebb turnéját tartja Európában, melynek további menete várhatólag további 20 észak-amerikai fellépést fog tartalmazni, ellátogatnak még Mexikóba is és Tel Aviv-ban zárják a koncertkörutat.

A depeCHe MODE a múlt hétvégén (február 18-19) tartott két egymásutáni milánói Filaforumbeli koncertjét rögzítette egy esetleges szeptemberi megjelenésű koncert DVD-hez.

“Elég izgatottak vagyunk, mivel a közönség teljesen be volt indulva,” újságolta Andrew Fletcher billentyűs a Billboard internetes oldalának. “Leguóbb Párizsban forgattunk (a One Night In Paris DVD-hez) és úgy gondoltuk, most Milánóban kellene, úgyis olyan sokat dolgozunk ott. nagyon jól sült el a dolog.”

A filmezést Blue Leach rendezte, aki már a turné kezdete óta a csapattal utazott, hogy végigkövesse a Playing The Angel (Mute/Reprise Records) albumot promótáló világ körüli turnét. “Velünk volt végig az úton, úgyhogy ésszerű választásnak tűnt.” nyilatkozta Fletcher. “Sokminden akadt lencsevégre a kulisszák mögött is a turné során, szóval ilyesmi is várható majd az összeállításban.”

A depeCHe MODE jelenleg eddigi legsikeresebb turnéját tartja Európában, melynek során Párizsba is ellátogat február 21-én kedden este, valamint Londonba április 3-án. Egy újabb észak-amerikai turnészakasz indul útnak április 27-én San Francisco külvárosában, amely tartalmazza a már hivatalosan is meghírdetett fellépést Indioban (Kalifornia) a Coachella Valley Music & Arts fesztiválon.

“Tudjuk, milyen közkedvelt fesztivál az Államokban, szerintem jó lesz a felhozatal.” mondta Fletcher a Coachella-ról. “Kalifornia talán a legnagyobb piacunk az USÁ-ban, úgyhogy örömmel nézünk elébe.”

A turné további menete várhatólag további 20 észak-amerikai fellépést fog tartalmazni, többek között egy mexikóit is. Ezután kerül még a csapat útvonalába több nemzetközi helyszín is, ahogy az augusztus 3-ai Tel Aviv-i fellépés is Izraelben. “Hatalmas sikerünk van Izraelben, mégis eddig egyszer sem tudtuk hozzájuk eljutni.” tette hozzá Fletcher. “Mikor Prágában játszottunk a minap, az izraeli rajongói klub indítatott egy különjáratot 300-400 rajongóval a koncertre. Igazán jó helyen fogjuk a turnét zárni.”

Az eddig tervezett koncertkörút után a csapat még fontolóra veszi, hogy ellátogasson Dél-Amerikába és Ausztráliába, de ahogy Fletcher nyilatkozta: “Nincsenek egyelőre további terveink ezen túlmenően, leszámítva egy tuti jó nyaralást!”

A Playing the Angel c. soros album megerősítette a depeCHe MODE rajongói keménymagját, amit a debütáló kislemez, a Precious első helyen való nyitása is jól szemléltet a Billboard Hot Dance Music/Club (tánc- és klubzenei - a ford.) játszási sikerlistán, valamint az azt követő A Pain That I’m Used To 6. helyezést elérő sikere. A harmadik kislemezszám, a Suffer Well most kezdte ostromolni a rádóállomásokat.

“Rájöttünk, hogy a mostani albumunk számai élőben kifejezőbbek, mint a korábbi albumok, az Exciter vagy az Ultra dalai.” fejtette ki Fletcher. “A koncertjeinket látogató emberek szerint az új dalok egyáltalán nem lógnak ki a koncertrepertoárból.” Azért a nyári turnéetapra az együttes ki fog venni néhányat az új dalokból és bevet helyükre egy-két régi slágert.”

És hogy milyen a viszony Fletcher, Martin Gore és David Gahan közt a csapat oly gyakran viszályos karrierjének jelenlegi állapotában? “Úgy gondolom, mindketten nagyon jól viseltettek a lemez készítésekor, és ez az érzés azóta csak tovább erősödött.” nyilatkozta Fletcher. “Jelen pillanatban nagyon jó dolog a depeCHe MODE tagjának lenni.”

 
Forrás: Reuters/Billboard






2006.03.19. 06:46 | markbell | 12849 Olvasás | 0 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
FREESTATE.hu ©