depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Interjúk
Hirdetés
Nothing’s Impossible - Video

A napokban zajlott Budapesten a 38. filmszemle. Az eseményről már korábban is hírt adtunk, egy dM videó kapcsán. A magyar Nimfas csapat, Szénási Ákos vezetésével elkészített egy független videót a Nothing’s Impossible dalhoz. E kérdéseket boncolgatja rövid beszélgetésünk Ákossal. Egyben ez a videó internetes premierje is. A dalt nem csak megtekinthetitek, hanem le is tölthetitek oldalainkról, teljes minőségében – DVD formátumban.

 
- Mikor ismerkedtél meg a dM-el?
Kb. 1988 lehetett, tizenkét éves voltam, amikor a rádióban leadott számok közül azt vettem észre, hogy van egy-kettő amit állandóan dúdolgatok magamba. Nemsokára kiderült, hogy ezek egytől egyig depeCHe MODE számok!
 
- Mikor kezdtél foglalkozni a fotózással, filmezéssel?
Már gyerekkoromban nagyon izgatott lettem, ha fényképet készíthettem. Éreztem, hogy ez egy varázseszköz, amivel megfoghatom és bármikor elővehetem a pillanatot. A filmezés ugyanígy mindig is érdekelt, őrült mozirajongó voltam már kiskoromtól. Majdnem minden hétvégén mentünk moziba a családdal - szegények. Volt pár év, amikor a csillagok háborúján kívül semmi másra nem voltam hajlandó beülni. :-)

Az utolsó csillagharcos, végtelen történet, Bud Spencer és Terence Hill összes, aztán Indiana Jones és a Vissza a jövőbe trilógia, A szakasz… aki ezeken a filmeken nőtt fel, szerintem legalább egyszer eljátszott a gondolattal, hogy milyen lenne a saját filmjét a vásznon látni, de igazán elhivatottá Anton Corbijn fekete-fehér MODE klipjei tettek. Azok a képsorok és hangulatok kitörölhetetlenül az agyamba égtek…
 
- Kikkel dolgozol együtt?
Kizárólag a baráti körömmel készítjük a filmjeinket. A legnagyobb segítségem Szabó Laci barátom, aki egyben a producere is kis filmstúdiónknak. Én lakótelepen nőttem fel, és a társadalom minden rétegéből akad figura a régi haverok közül. Heroinistától a brókerig… a dokumentalizmus híve vagyok, szeretek amatőr színészekkel dolgozni.
 
- Milyen filmeket forgattál eddig?
Független kisjátékfilmeket készítettünk sokáig, és dokumentumfilmeket. Aztán el kezdtek jönni a megrendelések videóklipekre és reklámfilmekre is. Most éppen a Magyar Honvédségnek készítünk egy drog-prevenciós filmet. Itt ismét jól jöttek a telepi gyerekkori ismeretségek…
 
- Mik a legnagyobb sikereitek, mire vagy a legbüszkébb?
A független filmszemléken mindig is elismertek voltunk, és sok filmünk a Magyar Filmszemle versenyprogramjába is bejutott. Nagyon büszke vagyok, amikor néha váratlanul találok a netten, vagy egy szaklapban elismerő írást valamelyik munkánkról.
 
- Honnan jött az ötlet a kliphez?
Igazából mindig is egy titkos vágyam volt készíteni a depeCHe MODE-nak egy klipet. Persze ez szinte lehetetlen dolog… Aztán rájöttem, hogy talán mégsem az, ha kihagyom őket belőle! :-)
 
- Miért pont ez a szám?
Eredetileg a Suffer Well című szám volt, aminek már az első meghallgatása során azonnal képek kezdtek pörögni az agyamban, de időközben ahhoz készült hivatalos klip. A második kedvencem a Playing The Angel albumról pedig a Nothing’s Impossible.
 
- Mit szerettél volna a klippel mondani?
Ez egy kis 2006-os hangulatjelentés Budapestről.
 
- Ki, mi ihlette a klippet?
Egy haverom ihlette a klippet, aki hasonlóan a főhőshöz látszólag céltalan bolyongással tölti ideje nagy részét a városban. Igazából még mindig Önmagát, és a szerelmet keresi harminc évesen…
 
- Mennyi időt vett igénybe a forgatás?
A forgatás egy hétvége alatt megvolt, az utómunka pedig kb. egy hét volt.
 
- Milyen technikával dogoztatok?
1440x1080-as felbontású HD kamerával forgattunk. Ezt HD felbontásban vágtuk és effekteztük filmszerűvé. Ezután került ki DVD-re az anyag.
 
- Próbáltátok-e eljuttatni az anyagot a depeCHe MODE-hoz?
Nagyon sok csatornán elindítottuk a filmet a dM felé. Idén, amikor itt jártak Budapesten, Dave sofőrjén keresztül, a testőrén át, a TV2 Aktív riporterén keresztül, személyesen Londonba a MUTE-hoz, és Anton Corbijnhoz is elvittük. Sajnos nem sok sikerrel…
 
- Most mi vezérelt a filmszemlére?
Szerettem volna minél több emberhez eljuttatni a filmünket, és a dM zenéjét.
 
- Mik a legfrissebb élményeid a szemléről?
Az idei nem nagyon jött be. Bár kulturáltabban folynak az események, a fesztivál hangulatnak semmi jele sincs, amióta a kongresszusi központból átköltöztették a Mammutba.
 
- Mik a visszajelzések?
A szűk réteg - akihez eljutnak munkáink - mindig kérdi, hogy mikor lesz a következő film. Ebből arra következtetek, hogy tetszik az embereknek, amit csinálunk.
 
- Mik a terveitek a jövőben?
Azt hiszem megérett egy nagyjátékfilm. a dM-nek nagy szerepe lesz a történetben! Már tárgyalunk a hazai érintettekkel, akik nagyon pozitívan álltak a dologhoz. A többi maradjon egyelőre titok.
 
- Várhatunk még dM klippet?
Hát lassan összeáll a saját kis együttesünk, APSÜRDE néven, és innentől, már saját klippekre tartogatjuk ötleteinket! ;)

A FREESTATE szerkesztői ezúton szeretnének további sok sikert kívánni a Nimfas csapatnak és Ákosnak, úgy a filmes, mint a zenei vonalon. Biztos hallatnak még magukról!



 
A Nimfas csapat honlapja: www.nimfas.com


Letöltés: Linkek – Média


DVD borító:

DVD borító


DVD nyomat:

DVD nyomat


Most pedig jöjjön a klip:

Nothing’s Impossible Videó – 160kbps
Nothing’s Impossible Videó – 512kbps

 

   
   

   

2007.02.12. 18:01 | Faith | 30026 Olvasás | 44 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©