depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Egyéb
Hirdetés
’The Saturdays’ No.1 helyezést hozhat a dM számára

A legendás szinti-pop zenekar a depeCHe MODE cseppet sem méltatja, hogy egy dögös lány banda – ’The Saturdays’, feldolgozta egyik legnagyobb slágerét. A világhírű basildoni trió nyolcvanas évekbeli klasszikusa a ’Just Can’t Get Enough’, most a Red Noise Day hivatalos slágere. Bár a dal egykori szerzője és a zenekar alapítója Vince Clark (48) - aki jelenleg az Erasure oszlopos tagja, még mit sem sejt a dologról.

Andrew ’Fletch’ Fletcher (47) elmondta: „Most mit is mondhatnánk erre?! Beszéltem Vince menedzserével arról, hogy ez történt, de nem tudott róla. Talán majd Vince hozzájárulását adja. Most éppen Maine-ben él az Egyesült Államokban. De ha még Vince menedzsere sem tud erről a feldolgozásról, akkor biztosra veszem, hogy ő maga sem hallott egyenlőre róla.”


Annak ellenére, hogy a depeCHe MODE nincs kibékülve a történtekkel, a ’The Saturdays’ által készített feldolgozásban nincs semmi sértő a zenekarra nézve. Bár eléggé humorosra sikeredett. Dave Gahan (46) ekképpen nyilatkozott: „Még a végén egy slágerlistás No1 helyezéssel ajándékoznak meg minket. Ugye nekünk ez még egyszer sem sikerült.”


A depeCHe MODE az elmúlt 30 év legnagyobb példányszámú eladásokkal rendelkező brit együttese. Ám nem sok említésre méltó díjat vehettek át eddigi munkásságukért.


Dave egyáltalán nincs meglepve: „Bár most egyre közelebb kerülünk ehhez. A ’Pet Shop Boys’ öregfiú díjat kapott a legutóbbi BRIT’s díjátadón. Vicces volt.”


Fletch hozzátette: „A ’Pet Shop Boys’ megérdemelte, de mi hosszabb ideje vagyunk a szakmában és több lemezt adtunk el, mint bárki más. Úgy gondolom, ez még elfogadható döntés volt. Mi is a Mute-nál vagyunk, csak kevesebb albummegjelölés alatt.”


Az együttes fődalszerzőjének Martin Gore-nak (47) az a meggyőződése, hogy a brit zeneipar valójában még mindig nem tudja, hogy mit is kezdjen a depeCHe MODE-dal. „Ha úgy vesszük lefizettek minket, hiszen pár éve a Q Awards díjkiosztón életműdíjat kaptunk. Folyton erre hivatkoznak. Elegünk van abból, hogy olyan címszó alatt kapjunk díjakat, mint például az „Inspirációs” díj, akármit is jelentsen ez. Ez a díj egy ével később már nem is került kiosztásra.”


A depeCHe MODE több mind 100 milliós példányszámot meghaladó eladásokkal a háta mögött magabiztosan jelentette be új stadionturnéját. Az együttes egyre nagyobb népszerűségnek örvend.


Fletch megjegyezte: „Nekünk nincs szükségünk életműdíjra, mert a mi karrierünknek még közel sincs vége. Sokkal népszerűbbek vagyunk, mint 20 ével ezelőtt.”


’The Saturdays’ Just Can’t Get Enough feldolgozása Március 2-án jelenik meg, miközben a depeCHe MODE is új albumának, a Sounds Of The Universe-nek megjelentetésére készül, amely áprilisban kerül a boltokba.




Forrás: Dailystar








   
   

   

2009.02.27. 10:08 | Cívis Target | 19413 Olvasás | 34 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©