depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Cikkek | Kiadványok
Hirdetés
A depeCHe MODE “Személyes Jézusa” új klipet kap

A depeCHe MODE egyik legnagyobb slágerét - a Personal Jesust új köntösbe öltöztetik. A híres brit együttes úgy döntött, hogy új videót forgat le a dalhoz Rabštejn Manětínben (Pilsentől északra - Cseh Köztársaság).

A film cselekménye a középkorban játszódik és a főszereplője egy boszorkány, akit a történet szerint megkínoznak, a bíróság elítéli és végül a tömeg egy hídról a folyóba taszítja.

Csalódás (nem csak) a cseh depeCHe MODE rajongók számára az, hogy a zenekar tagjai egyáltalán nem tűnnek fel a videóban.

(A depeCHe MODE 1980 óta zenél, a legutolsó albumuk a „Sounds of the Universe” 2009 áprilisában jelent meg!)

Rabstejn Priest

A legtöbb színész, aki a klipben játszik, amerikai. Az egyik papot alakító szereplő pedig - a két főszereplő egyike, egy cseh-amerikai előadóművész.

„Máig nem is tudtam, kik a depeCHe MODE…” – szólta el magát a Manetíni várparkban, a reneszánsz korabeli papi köntösbe és gyolcsba öltöztetett színész.

Számos filmes kedvelt forgatási helyszíne - ahol most ez a klip is készül - Rabštejn, Közép-Európa legkisebb városa és annak középkori hídja.

Rabstejn1

„Örülünk, hogy a híd apropóján Rabštejnra esett a választásuk. Az Interneten találtak rá, mint forgatási helyszínre. Nekünk is tetszett, hogy mellette döntöttek…” - mondta Ondřej Faber, a rabstejni Osadního társaság elnöke.

Rabstejn2

Az amerikai filmeseket teljesen elbűvölte a Rabštejn-i híd, amikor először keltek át rajta. „Nem akarták elhinni, hogy már több mint 600 éves. Mondogatták is, hogy nekik is van öreg épületük…” - mondta Joseph Gilbert Matuska, polgármester.

Továbbá azt is hozzáfűzte, hogy a múlt héten még a producerek is megszemlélték a várost.

„Nagyon izgalmas! A tervek szinte napról - napra változnak, lassan egy igazi mozifilm lesz belőle…” - mondta Faber és hozzátette, hogy a filmes munkálatok Rabštejnben már szerdán megkezdődtek - bár most éppen Manětínbe mentek újabb jeleneteket felvenni.

A stáb tagjait Rabštejnben szállásolták el, és a legtöbb felvétel éjszaka kerül felvételre… „A forgatás eléggé nehézkesen megy - egész éjszaka a hídon filmezünk, sok ember, daruk és rámpák körülötted, a személyzet kb. 90 főből áll és mindeközben több mint 20 járművet is használunk…” - olvasható Faber weboldalán.

Megemlíti azt is, hogy ez egész márciusban így fog menni - 12 napon keresztül, este 18 órától reggel 6 óráig, ráadásul még a forgalmat is megállítják Žihle irányában.

Forgatási helyszín lesz még a Plasy kolostor is…

A híd alatt lesz egy fűtött medence és egy folyami hajó is át fog haladni alatta. Különböző hang- és fényhatásokat terveznek még a térre, és két nagy sátrat is felállítanak majd.

Rabstejn3

Múlt szerdán a filmesek a Manetin kastély birtokán dolgoztak, ahol a múltat idéző boszorkányper jeleneteit vették fel.

Az eredeti terv szerint a választott helyszínnek korhűen „gyötrelmesnek” kell lennie. Éppen ebből a megfontolásból érkezett a stáb a Plasy kolostorba. A producereknek ezt már nem volt szükséges személyesen ellenőrizniük, bár feltűnhetnek még a továbbiakban, de valószínűleg már nem fognak.

Faber szerint egy egész hónap van arra, hogy az új videó elkészüljön. Rabštejn kis városa - amelynek jelenleg mindössze 21 állandó lakosa van - még ebben az évben újra egy film forgatási helyszínéül fog szolgálni. De Faber erről még nem árult el részleteket.

Personal Jesus

A Personal Jesus merőben új klipje feltehetően a pár hónap múlva megjelenő új depeCHe MODE remix album beharangozása és promotálása miatt készül. De ez hamarosan úgyis kiderül…

2011. március 11.
 
 
Forrás:
iDNES.cz




   
   

   

2011.03.23. 13:44 | Cívis Target | 21331 Olvasás | 23 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó cikkek
Kategóriák
TOP Cikkek
Hirdetés
Hirdetés
FREESTATE.hu ©