depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Lemezinfó
Hirdetés

Wrong - Recenzió

Wrong - Recenzió

A HOME egyik szerkesztője, az amerikai Pete azon kevés rajongók közé tartozik, akiknek alkalmuk nyílt többször is meghallgatni a depeCHe MODE új kislemezét, a WRONG-ot. A benyomásait ezekben a sorokban olvashatjátok.

A WRONG egy nagyon megkapó, kimondottan intelligens dal, mely várhatóan klasszikus depeCHe MODE dallá avanzsálódik. Hangzása elég súlyos és sötét, és egy picit dühös. Ha ki kellene választanom, mi legyen egy igazi dM dalban, akkor azt mind megtalálnám benne. Fletch a számról azt mondta, hogy akár ellenméreg is lehet a jelen cukorvatta-pop zenéire, és igaza volt. Az utolsó 30 másodperc pedig borzongató…

A dalnak nagyon ravasz szövege van, egy remek dalba ágyazva, nagyon agresszív énekkel, talán az I Feel You, Rush és egy picit a Dead Of Night-hoz (jaj!) hasonlítanám. Valójában nehéz bármilyen depeCHe MODE dalhoz is hasonlítani, még ha az elektronikus alap nagyon hajaz is a Dead Of Night alapjaira, az vége pedig a Barrel of a Gun-ra emlékeztet.

A Precious négy évvel ezelőtt egy remek dalnak számított, de nem kimagasló visszatérő slágernek, és pl. a Dream On egyike az általam nem igazán kedvelt daloknak. Szóval, 11 évvel az utolsó igazi „vezér-kislemez” után, az isteneim megajándékoztak a WRONG nótával. El kell, hogy mondjam, úgy érzem a dal a kedvenc depeCHe MODE kislemezemmé válhat.

Inkább a depeCHe MODE borongósabb oldalát kedvelem, nem tetszik a Suffer Well (?) a Martyr, és a két kedvenc dalom az It’s No Good és a Walking In My Shoes. A WRONG egy elég egyszerű dal, szinte minden sora tartalmaz valamit, ami Wrong (rossz), mindez egy kis haraggal fűszerezve, amely a végéig feszül, míg a végére teljesen beérik.

A WRONG-ról, azonnal tudod, hogy „Ez depeCHe MODE, ez más nem is lehet!”. Amint meghallod, függővé válsz, és az utolsó 30 másodperc…

A szám, nincs túlhangszerelve, egyszerű fel/le/fel/le basszusvezetéssel, a gitár csak a második és harmadik versszakban jelenik meg, végül Martin vokáljai is bejárják a dalt. Ami nagyon megkapó, az a ravasz szöveg, a pípegés, a pulzálás, melyek a második és harmadik részben bukkannak fel.

Elég érdekes Dave hangja a dalban, nem is ordítás, de nem is a szimpla ének, tudod, hogy ő az, de a hangja nagyon ki van hegyezve.

És csak fokozódik, és fokozódik… míg végül egyszerűen leáll.

Forrás: Peter2 - HOME




Ajánlott videók
Alan Wilder & Recoil - 2007 ÚJ ALBUM Dave Gahan - MTV EMA07 PreShow RECOIL - SELECTED - Television Archives Walking in My Shoes - STAR WARS verzió 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 5.rész 1984.08.20. Master And Servant

2009.02.17. 02:49 | Faith | 13051 Olvasás | 25 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Hozzászólások: Wrong - Recenzió
Lapozás:  <  1 2
5. Hozzászóló: Mark74 | Időpont: 2009.02.17. 08:08
Mark74

Miért?Pénteken se fogjuk hallani vagy mi?

 
4. Hozzászóló: dMHalacska | Időpont: 2009.02.17. 05:11
dMHalacska

Már csak párat kell aludni 8-)  :-P és meghalljuk MI IS ezt az új nyitányt ;)

 
3. Hozzászóló: newzoli | Időpont: 2009.02.17. 04:00
newzoli

hm nagyon érdekesnek tartom az illető azon megjegyzését hogy minősit egy két dalt..Túlzás nélkül álllithatom hogy nem vagyok fan(naná hogy az vagyok az ETS lassú verziójára temessenek el ...80év múlva)A Precioussal részben egyetértek,túl slágeres,de a szövege megkapó..ha Somebody Told You So hogy ő minden DM dalt imád nyilvánvalóan nem mond igazat.. nekem anti"kedvenceim” a Commdemnation és a Route66…

 
2. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.02.17. 03:58
Precious101

Arra a péntekre ne vegyél mérget ;)

 
1. Hozzászóló: fodi76 | Időpont: 2009.02.17. 03:31

Pénteken már mi is megérezzük!
Tipikus koncertnyitó számnak képzelem el!

 
Lapozás:  <  1 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©