depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Kiadványok
Hirdetés

A MUTE újra kiadja a depeCHe MODE remasterelt albumait

A MUTE újra kiadja a depeCHe MODE remasterelt albumait

Mivel a depeCHe MODE korábbi SACD/CD+DVD remaster kiadványai szinte mind elfogytak, a MUTE úgy döntött újra kiadja azokat DMCDX katalógus kód alatt. Ugyanis a korábbi SACD/CD hibrideket klasszikus CD-re cserélik a csomagban.

Az albumok március 16-án jelennek meg újra a MUTE kínálatában. A 10 album együttes megvásárlása esetén a teljes ár £99, míg a darabjukért £10.99 kérnek.
 
 
RecordstoreMute




Ajánlott videók
2009.02.23. Wrong Enjoy The Silence - animation video 1985.04. UK Interview Walking In My Shoes - Magyar felirat LaserTheater - depeCHe MODE Show 2009.04.29. RTL Klub - Fókusz - Anton Corbijn Interjú

2009.01.27. 10:25 | Faith | 5996 Olvasás | 32 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  <  1 2
12. Hozzászóló: ultraviolator | Időpont: 2009.01.29. 08:50

Köszönöm a fordítást!
Én úgy tudom, mindegy, h a forrás “technikailag” mi volt, a DSD jel milyen forrásból származik, a végeredmény maga az SACD miatt mindenképpen (sokkal) jobb lesz.

Igazán nagy guruk sok esetben a régi analóg mester szalagból készített sacd-ket jelentősen jobban szeretik, mint az eleve DSD-re készített mai felvételeket.

Plusz effektet nem fedeztem(tünk) fel, hanem a hangzás sokkal simább, telítettebb, “analógosabb”.

Egy Red Rose (Mark Levinson úr tartotta a demót) láncon egyszer összehasonlíthattunk felvételeket.
Ugyan az volt a kiindulási alap, analóg mester szalag, illetve stúdió Hard Disc, meghallgathattuk az eredeti! felvételt a Masterről, aztán az abból készített cd-t, lp-t, és sacd-t, mindannyiunk számára egyértelmű volt, h az sacd volt legközelebb hangzásban az eredetihez.

Engem egyébként nem szokott érdekelni, h mi a magyarázata, csak az, h mekkora az “élvezeti értéke” ;)

A cd-t sacd-vel nem érdemes összehasonlítani, főleg olyannak aki érzékeny rá, mert az sacd után a cd “hallgathatatlan”.

Persze egy gyenge sacd lejátszóval lehet rosszabb a végeredmény, mint egy igényes cd játszóval. (és akkor még a jó öreg “bakelit” lp játszókról még nem is beszéltünk ;) )

Március környékén - ha minden jól megy - megnyílik a bemutató termem, ahol egy nagy nappaliban lehet (tehát nem igazi terem, nem media markt stílus) majd Magyarországon a legjobb ár érték arányú hi-fi, hmozi berendezések közül a leginkább depeche mode-hoz passzolót kiválasztani.

Szívesen látlak egyszer egy demóra :)

Üdv
Laci

 
11. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.01.29. 04:24
Faith

Martyr: SACD/CD hibrid volt a korábbi, amit sima CD-re cseréltek. Ha nem volt SACD lejátszód nem hallod majd a különbséget, mert a sima lejátszóban a CD réteget hallgattad eddig is.

 
10. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.01.29. 04:23
Faith

Fordítás: “Mert igencsak körülményes a DSP műveleteket (EQ, balance, panning és más digitális effektek) az 1-bit-es környezetben véghezvinni. Mivel a stúdió berendezések java, mint a Pro Tools, PCM alapú, ezért az SACD kiadványok többsége - főleg a rock és korabeli zenék esetében - többsávos technológiára alapoz - és ezek mind PCM-ben kerülnek keverésre (vagy analóg keverés után PCM-ben kerülnek rögzítésre) aztán ezeket keverik DSD jellé az SACD masteringhez.”

Nem hinném, hogy lett volna lehetőség, idő és szándék a dM régi albumainál a 0-ról összerakni a dalokat az SACD miatt, szóval 100%-ig biztos vagyok benne (ahogy a wikipediáról kiollózott részlet is utal rá), hogy a DTS hangból készült az SACD.

Ami Ti különbségnek hallotok az vagy valami plusz kis effekt, amit ráraktak (hogy legyen SACD feelingje) vagy a lejátszó által hozzáadott hangzás. Az SACD-k esetében nagyban befolyásoló tényező maga a lejátszó is.

 
9. Hozzászóló: ultraviolator | Időpont: 2009.01.29. 03:06

Amennyire én tudom, akár 50 éves analóg masterből is lehet korrekt (ezalatt azt értem, h a mai formátumok közül magasan a legjobb hang minőségű) SACD-t készíteni.
Megtennéd, h lefordítod a bemásolt szöveget? Ha igen, köszi!

Anyuméknál egy ma már nem túl komolynak számító házimozi rendszeren (ára kb. 600 ezer volt 3 éve, most 300 körül tudnék összerakni hasonlót) a félsüket élettársa is minden további nélkül meg tudta állapítani melyik a dts és melyik az sacd, sőt, amikor először összekötöttem analóg az sacd-t az erősítővel, és hazajött anyum, így lépett be a szobába: ez mitől szól ilyen jól? (miközben a dts verziókat már 100X hallotta)

Szóval én nem arra gondoltam, h technikailag van különbség, hanem, h (bármi is legyen az oka) sokunk füle szerint az sacd sokkal jobban szól.

 
8. Hozzászóló: Faith [Admin] | Időpont: 2009.01.28. 16:55
Faith

Tecnikailag nem, de gyakorlatilag jelen esetben ez van: “Because it has been extremely difficult to carry out DSP operations (for example performing EQ, balance, panning and other changes in the digital domain) in a 1-bit environment, and because of the prevalence of studio equipment such as Pro Tools, which is solely PCM-based, the vast majority of SACDs - especially rock and contemporary music which relies on multitrack techniques - are in fact mixed in PCM (or mixed analog and recorded on PCM recorders) and then converted to DSD for SACD mastering.”

Úgyhogy valszeg a DTS-ből lett legyártva az SACD… Nem hinném, hogy mindent SACD kütyükön át hajtottak volna, főleg mert nem állt rendelkezésre olyan minőségű archív forrás sem.

 
7. Hozzászóló: ultraviolator | Időpont: 2009.01.28. 16:10

A DTS (sajna) meg sem közelíti az SACD minőségét…

 
6. Hozzászóló: set me free | Időpont: 2009.01.28. 13:56
set me free

Meghallgattam én is DTS 5.1-ben a lemezeket. Csak néhány szám ami nagyot ,,ütött”:Question Of Time, World In My Eyes Personal Jesus, Rush, Barrel Of a Gun,  It’s No Good. Az ahogy megy kőrbe a hang az valami felemelő, hihetetlen érzés. 8-)

 
5. Hozzászóló: Martyr | Időpont: 2009.01.28. 12:54
Martyr

Értem, hát én sajnos csak dolby digital 5.1-ben tudom hallgatni…de az is nagyon baba :-) Egyébként nem tudjátok, ezek is ilyen papírtokos “verzió”-ban lesznek kiadva mint a korábbiak? (csak,h ne lógjanak ki a sorból :-P )

 
4. Hozzászóló: Precious101 [Admin] | Időpont: 2009.01.28. 12:12
Precious101

Jól mondod, amikor először hallgattam meg a régi albumokat remasterelve, hááááát csomó új hangot fedeztem fel! Brutál! Ezekre érdemes spórolni!  ;)

 
3. Hozzászóló: Fekete Ricsi | Időpont: 2009.01.28. 11:04
Fekete Ricsi

Talán csak azért lesz a sima CD, mert olcsóbb az előállítása (gondolom), az SACD meg mint formátum nem igen van elterjedve, értem ez alatt magát az SACD lejátszókat. Mindenesetre “olyan” cuccon hallgatva van különbség az SACD javára bőven. Vájtfülüeknek. Dehát úgyis a DVD-t fogod hallgatni DTS hanggal, az meg üt mindent minőségben. Akinek nem lennének meg ezek (van ilyen itt errefelé) annak melegen ajánlom, pláne a koraiak mit szólnak DTS-ben… Óriási! Üdv.

 
2. Hozzászóló: set me free | Időpont: 2009.01.28. 09:40
set me free

Nagyon jó hogy újra kiadják, úgyis csak 5 db van meg nekem.

 
1. Hozzászóló: Martyr | Időpont: 2009.01.28. 09:35
Martyr

Miért kell az SACD-t simára cserélni?? Pláne ha az SACD meghaladja a régi “sima” CD-k minőségét…

 
Lapozás:  <  1 2
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©