depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Események
Hirdetés

Alan Wilder újra a depeCHe MODE-ban

Alan Wilder újra a depeCHe MODE-ban

És valóra vált egy álom, még ha csak egy koncert erejéig is! Alan Wilder a depeCHe MODE-al együtt játszott a színpadon, 16 év után újra! Lehet, hogy nem véletlenül késik a Live DVD? Egy ilyen kis extrának mindenki örülne! Alan a Somebody alatt kísérte zongorán Martint. Dave ezekkel a szavakkal üdvözölte Alant:
Ladies and gentlemen, the legendary Mr. Alan Wilder!”.

A közös produkció után Alan a színpad széléről követte végig a bulit, sok más prominens személy társaságában (Jonathan Kessler, Gareth Johnes, Ben Hillier, Flood, Dave felesége Jennifer és ha minden igaz Vince Clarke). A koncertet több, komolyabb kamerával is rögzítették, ha nem is minden dalt. Az pedig biztos, hogy ez a koncert is kiadásra kerül az LHN-nél, amit már a koncert előtt hirdettek.


Alan így nyilatkozott: "Dave contacted me a few weeks back and asked if I'd be willing to join them on-stage. He assured me that everyone in the band was into the idea. I was very happy to accept, especially as it was all in a good cause and we were long overdue some kind of reunion of this sort. It was great to see everyone again and catch up a bit, and it was also the first time I have actually 'seen' Depeche Mode perform!"


Fotók | Gareth Johnes fotói | Koncert info: 2010.02.17 : London, Royal Albert Hall, UK


























Ajánlott videók
1986.04.14. A Question Of Lust Enjoy The Silence - Hands And Feet Video Mix by 101 Klub John The Revelator - magyar felirat 2010.01.11. RTL Klub - Fókusz 1985.04.29. Shake The Disease 1993 Enjoy The Silence - Live - Magyar felirat

2010.02.18. 00:53 | Faith | 41081 Olvasás | 303 Hozzászólás | Nyomtatás
 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
283. Hozzászóló: mata-hari | Időpont: 2010.03.13. 10:43
mata-hari

Na, jó egy kis nosztalgiázást én is megosztok, ha megengeditek.

Nem sorrendet állítva fel, de nekem mindenek mindene, a topok topja nálam a MFTM album. Ez került hozzám úgy 8-9 éves koromban (a gyerekkori bnőm valamiért ezt adta oda nővére kazetta gyűjteményéből, hogy miért már nem emlékszem - és azt se tudom, hogy mekkora balhé lehetett utána….). Akkor még nem tudtam, hogy kik ők, mik ők. Sokáig meg se hallgattam a kazettát. Csak volt.
(jobban lefoglalt a barbizás…, sorry ez van) :-)

Aztán persze folyamatosan hallottam itt-ott, láttam mtv-n klipjüket, a violator időszakában megszaporodtak a tesi lányöltözőjében a DM feliratok - ezt se értettem akkor még, de igazán gimis koromban fogott meg a lényük, zenéjük stb stb.
Az egyik osztálytársnőm járt külön angolra és a tanár dm számokat adott neki fordításnak… Jó fej… :)
És vmiért úgy gondolta a csaj, hogy én ismerhetem a mode-t, mert akkoriban (már) elég sok Ákost hallgattam.

Néztem rá kedvesen és ártatlanul modtam neki, hogy sajnos fogalmam sincs miről beszél.

Mivel felkeltette az érdeklődésem és némileg irigyeltem, hogy ő már mennyire keni-vágja a nyelvet (engem előtte 5 évig némettel kergettek… és elsőben kezdtem el angolt tanulni). Megmutatta a fordítást.

Nem más volt mint a Little15…
Telitalálat volt… Magam is ennyi idős voltam és vhogy úgy éreztem ÉRTEM, értek mindent. Kell nekem ez a világ!!!

Otthon aztán rongyosra hallgattam elejétől a végéig. Másolt kazetta volt, igazinak eladva…, az I want you now-ba pl bele volt törölve nem tudtam az első strófa jó részét, hogyan is szólhat… grrr ahhh :[

Sz’val nekem örök első lesz a MFTM album. Mindent visz, bármikor bármennyiszer, bárhol.

Nem beszélve a 101-ről…

 
282. Hozzászóló: pachgergo | Időpont: 2010.03.13. 05:40
pachgergo

Mode93: Attől nem kell félned, hogy bármi rosszat is mondanék rá... Na és Alan? Vele mi a helyzet? :-P (nyugi, fel sem merült bennem, hogy szidjam) :-)

 
281. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.03.13. 05:25
Mode93

pachgergo: Amíg Dave-re nem mondasz semmi rosszat addig biztonságban vagy ;)  :-)

 
280. Hozzászóló: jp | Időpont: 2010.03.13. 03:49
jp

“Tényleg jó a PTA, de én Depeche Mode rajongó vagyok és nem .....”

Elnézést kérek Mindenkitől akit sérthetett ez a mondatom. Visszaolvasva valóban nagyon helytelnűl fogalmaztam meg Alan Wilder utáni nosztalgiálásomat, sóvárgásomat. Végtére is csak erről volt szó búrkoltan ... de sikerűlt írnom egy nagy hülyeséget. Dehogy nem vagyok én Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher rajongó.

Mégegyszer, elnézést kérek.

Üdv.

 
279. Hozzászóló: jp | Időpont: 2010.03.12. 19:16
jp

Pachgergo!

Az idegtépő is volna, főleg ilyen őssze-vissza variációban, ahogy te írtad. Szerintem egy kiadó sem vállalná be…legfeljebb valamelyik kis mezei őrült. Tényleg jó a PTA, de én Depeche Mode rajongó vagyok és nem Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher, (+?) , rajongó :(  Vagyishát, ez van :(  (Az embernek vagy vannak elvei, vagy nincsenek.)

Niki!
Ezek szerint nem csak én féltem gyerekkoromban azoktól a csúnya arcoktól a tv-ben :)

“A hangját egy életre megjegyeztem, azóta sem hallottam szebbet. 8-)
Bocs, de meg kellett nézzem az adatlapodat: Te tényleg lány vagy , csak az írhat ilyet :) Niki Lauda után szabadon, ez még korábban nem volt számomra biztos :)
Na jó, én sem bírok eleget gyönyorködni a Király hangjában , ezt el kell ismerjem :)  A teremtő génkombináció,ott és akkor,  nagyon eltalálta. De, hogy az Exciterig bírjad, s majd csak onnantól ..... milyen poszterek voltak azok a Királlyal? :)

Apropo Precious: Ha van kakukktojás a DM-ben, akkor szerintem ez az a szám. Ahogy kezdődik, nem tudom ki-hogy van vele,  ismeri-e a Modern Talkingot….szóval nekem M.T . feelingem van tőle, ahányszor belekezd :)


Kellemes hosszú-hétvégét, és békés megemlékezést Mindenkinek !

 
278. Hozzászóló: pachgergo | Időpont: 2010.03.12. 16:55
pachgergo

Niki: ahogy hallottam a ‘90-es évekeben ugyanez volt az ETS-szel, meg a Strangelove-val, minden rádió, zenei csatorna ezeket nyomatta. Néhány rádió párszor most is lead 1-2 dM számot, a múlt héten pl. belefutottam a Wrong-ba és az It’s no good-ba is.
Mode93: ;) Az már egyszer biztos, hogy veled semmilyen körülmény között nem fogok vitatkozni. Lehet, én járnék rosszul :-) Bár nekem eszembe se jutna szidni a kedvenc bandánkat :-P

 
277. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.03.12. 13:17
Mode93

pachgergo :-)  :-)  :-)

 
276. Hozzászóló: szuhaisüni | Időpont: 2010.03.12. 08:04
szuhaisüni

Niki!Ez egy aranyos story :-)

 
275. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.03.11. 20:08

jp: Igen, de PTA-n ott volt a Precious. Nagy sláger. A környezetemben mindenki odáig volt érte, pedig egyiket sem érdekli a Mode, a csapból is folyt.
40 év, addig sok víz lefolyik a Dunán. :) Az biztos, hogy különböznek, és korszakok szerint is. Így rajongóként nehéz mit mondani, számomra mindegyik él, ha nem is egyforma szinten. Viszont van, amiről csak 1-2 dal.
Én az Exciter-rel lettem rajongó, ezért kedves nekem még akkor is, ha a ranglistámon a végefelé kullog. :)
De az ETS-szel ismertem meg őket 8 évesen nagybátyámnál aki tolmácsolta mit mondtam akkor, bár magam is emlékszem: aranyos az a szőke, furcsa zene, milyen mély hangja van annak a fiúnak. (Dave-re gondoltam nyilván akitől féltem a poszterek láttán) A hangját egy életre megjegyeztem, azóta sem hallottam szebbet. 8-)
Na, de ekkor még a Rajzfilmslágerek magyarul-t hallgattam. :-)
Aztán teltek az évek minek során hallgattam őket is, de egyszerűen nem voltam rájuk érett, a szövegeikre semmiképp. Akkor még semmit sem mondtak vele számomra!
Bravo-ban, Popcorn-ban, vagy mik voltak azok, :D olvastam róluk, volt mit ugyebár…
Aztán 2001. tesóm, aki akkor kezdett foglalkozni a lemezlovas szakmával azt mondta egy nap: gyere mutatok valamit, ezt nagyon szeretik a szórakozóhelyeken. ahhh
I Feel Loved szólt. Csak annyit mondtam, igen szeretem! :D Azonnal kezdtem magamnak mindent beszerezni amit tudtam, mivel kezdtem? Violator, SOFAD kiadványokkal, nem Exciterrel.
Szóval én is fiatal rajongó vagyok…lehet kicsit nyálas a sztori, de így volt. :)
Nem vagyok egy nagy zeneszakértő, az ízlésemre hagyatkozom.

Attila101 ha olvasod boldog szülinapot! xxx

 
274. Hozzászóló: pachgergo | Időpont: 2010.03.11. 17:22
pachgergo

Mode93: hát nem is tudom mit mondjak. Én se mernék ezután megszólalni :-)
jp: hidd el, azért az “apai szigorért” iszonyatosan hálás vagyok, egyébként kicsit elferdítettem a valóságot, mert már a PTA előtt is hallgattam egy dM számot, ez pedig az ETS ‘04 volt :D Hát nem mondom, hogy akkor nem tetszett, de most már sokkal inkább a devotional-os ETS mint az 8-) Szerintem a PTA egy nagyon zúzós, eltalált album, nem csodálom, hogy úgymond rátaláltál :) Egy Singles ‘81-‘09 tényleg megerőltető lenne a különbőző hangzások miatt. Képzeljünk csak el egymás mellett mondjunk egy Leave in Silence-t, egy Clean-t aztán egy A Pain That I’m Used To-t ahhh Érdekes lenne..

 
273. Hozzászóló: jp | Időpont: 2010.03.11. 16:46
jp

Niki!
Hát igen, repülnek ezek az évek :)

............
Kicsit lepuskáztam a topikot, ahol néhány fiatalkább kedves rajongó mesél első Depeche élményeiről. Akik cimeket is mondtak: szizsu, uselink, pachgergo -bocs, ha valakit mégis kifelejtettem- , mindannyian a PTA-val kezdték. Jó, pachgergőnél azért számítsuk be az apai szigort :)  , de ez statisztikailag akkoris (3-ból 3) azt mutatja, hogy a PTA az egy “jó ugródeszka” kell legyen. Készteteve éreztem magam, hogy belehallgassak. Szó-mi-szó,kétszeri meghallgatás után, már nem volt hangulatom a mostani kedvencemhez, a Construction Time Again-hez, egy darabig. Jobb zene az mint eddig gondoltam volna. A Depeche Mode-ban mindig is szerettem azt, hogy egy album, egy hangzás-világ. Következő album, más hangzás világ. Aki nem DM-es az tuti nem is tud mit kezdeni egy The Singles 81-‘09 CD-vel. Harminc év best of hangzásvilágváltozása cd, még egy vén DM-est is megviselne :)

A DM harmadik évtizedének hangzásvilága, sokkal inkább belepasszol a jelenkor hangzásvilágába, mint a Violator-tól visszafelé, ez tény. De ez mondjuk,valahol így a természetes. Években számolva, Mozart nem komponált többet mint a DM, mégis hatalmas változáson ment át a zeneiéletmunkája. Mi több, a korai hangversenyen megszólaló előadásmódok is eltérőek voltak a jelenkori(abb)aknál.  Beethoven, Liszt,....rock-pop nagyjai úgyszintén. Sőt, ezen nevek több munkáját ,posthumus becsülték,-ik többre , mint kortársai. Hát , kíváncsi vagyok arra a 40 év múlva dologra :)

 
272. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.03.11. 11:45
Mode93

pachgergo: Fogadás???  :-)  hehehe :-)  Hajrá
Hát nem megoldás az erőszak persze, de egy kis pofon nem árt meg.  :D Egyébként a gyerek azóta sem mert egy szót sem szólni.  :D :-)

 
271. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.03.11. 09:02

jp!
Már itt is vagyok! :D

Ha viccesen is vázoltam fel, komolyan mondtam, én magamból indultam ki. (pl.: Johnny Cash-hez vajon melyik dal vezetett? Mi más, mint a Ring of Fire, és még másokat is sorolhatnék. Na viszont ez sem mai, és mégis nagyon bejön régi hangzás vagy új, mindegy. Ami jó, az jó! Van, mi örök és halhatatlan! ;) )

 
270. Hozzászóló: pachgergo | Időpont: 2010.03.10. 14:33
pachgergo

Mode93: :-) Magam sem mondhattam volna szebben, és helyesebben ;) Most a helyzet úgy áll, hogy kötöttem egy fogadást. A tárgy lényegtelen, viszont ha én nyerek, azoknak akikkel fogadtam, el kell jönniük velem a következő dM koncertre. Kétesélyes a dolog: vagy betöri őket egy koncert, vagy helyben szörnyethalnak az utálattól :D Amúgy visszatérve a kis “boxolásodra” az erőszak lehet, hogy nem megoldás, de ha szakad a cérna, bizony könnyen elérhetjük vele a célunkat :-P Erre mostmár mindketten jó példák vagyunk |-|

 
269. Hozzászóló: jp | Időpont: 2010.03.10. 13:24
jp

Niki ! :)
“Majd belépek ide 40 év múlva és megírom, hogy mi lett. :D

Ok!  Én türelmes vagyok. Ha 40 év, hát 40 év. Kivárjuk. De azért nem feltétlenül kell csak 40 év múlva ide belépned! :)

 
268. Hozzászóló: Mode93 | Időpont: 2010.03.10. 12:26
Mode93

pachgergo:  irigyelnek minket, az a helyzet, mert mi szeretünk valamit, van miért élnünk, nekik meg nincs, ennyi.  :-)

 
267. Hozzászóló: The Hun | Időpont: 2010.03.10. 11:32
The Hun

A Somebody után 5:39 -nél van a “Köszönjük Alan” bekiabálás
Köszönjük bekiabáló!!! :-D :-D :-D

 
266. Hozzászóló: The Hun | Időpont: 2010.03.10. 11:16
The Hun

RAH koncert letöltés 11 Fontért, illetve Deluxe Double CD 20 Fontért:
http://www.depechemodelive.com/Store/DII-120.html
én már berendeltem :-)

 
265. Hozzászóló: Niki | Időpont: 2010.03.10. 10:25

“Ebből, határozottan a jövőbelátást véltem látni” :-)
Jól van, na.
Majd belépek ide 40 év múlva és megírom, hogy mi lett. :D

 
264. Hozzászóló: vica | Időpont: 2010.03.10. 04:03
vica

paghgergo:jól tetted,hogy lerendezted a cseszegetőidet.Hátha most már békén hagynak.
hehe és kihangositva hallgattad a DM-et…ügyes vagy :-)

 
Lapozás:  <  1 2 3 4 >  Utolsó »
Hozzászólás írásához be kell jelentkezned, ezt a belépési oldalon megteheted. Amennyiben még nem regisztráltál azt a regisztrációs oldalon tudod elvégezni.


You must be logged to post comments, You can enter on the login page. If You're not registered yet, You can do so on the registration page.
Játssz és nyerj DEPECHE MODE koncertjegyet!
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©