depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Dave Gahan
Hirdetés

Dave Gahan – HOURGLASS – Sajtóanyag

Dave Gahan – HOURGLASS – Sajtóanyag

A depeCHe MODE frontembere Dave Gahan második szólóalbumát, Hourglass azaz Homokóra címmel jelenteti meg október végen (pontos dátumok később). Ez a Mute kiadvány Dave 2003-as Paper Monsters (Papír szörnyek) albumát követi, mely teljes értékű dalszerzőként mutatta be őt. A lemez világszerte elnyerte a kritikusok tetszését (melyet a Q magazín az év 50 Top albuma közé sorolt) és teltházas amerikai és európai koncerteket hozott maga után (melyeket a 2004-es Live Monsters DVD örökített meg).

Dave dalszerzői fejlődése jól megfigyelhető a 2005-ben megjelent Playing The Angel depeCHe MODE albumon. Ez volt az együttes első albuma, melyre Dave szerzeményei is felkerültek. Így három szerzeménnyel – köztük a kislemezes Suffer Well dallal is – működött közre az album több, mint 2 milliós eladásaihoz világszerte, valamint 1. helyéhez 18 országban. Az albumot egy világkörüli 2005-2006-os turné követte, melyet 2,5 millió ember látta 30 országban.

Míg a depeCHe MODE lélegzetvételnyi szünetet tart, Dave visszatért a stúdióba, hogy felvegye azon dalok sorát, melyek majd a Hourglass albumon jelennek meg. Mindezt a határidők nyomása nélkül. Az összes dal Dave, Christian Eigner (dobok) és Andrew Phillpott (gitárok) – akik Dave turné csapatának is tagjai – közös szerzeménye. Dave 11. emeleti stúdiójában dolgoztak, fogadott otthonában New Yorkban, ahol már több, mint 10 éve él. Tony Hoffer – aki olyan csapatokkal való együttműködése folytán vált ismertté, mint Back, Air, a Kooks és a Fratellis – lett elcsípve az album júliusi keveréséhez.

Dave azt nyilatkozta, hogy a Hourglass jóval elektronikusabb hangzású, mint a Paper Monsters: „nagyon tudatosan figyeltünk, hogy a dalok ne legyenek erőltettetek. Nem szerettünk volna ott megrekedni, hogy csak a hangzás tökéletességével törődünk. Kell, hogy maradjanak nyers élek is.”
Dave hozzáfűzte: „Christian dobolt, Andrew pedig könnyedén mozgott a basszus és a gitár között – ezután egyszerűen feldaraboltuk mindezt, majd a ProTools segítségével jól összeráztuk, megefekteltük, meg ilyesmi. Történtek balesetek, és végül nagyon jók lettek.”

Az album szlogenjével együttesen versenyezve – az időből kifutva, a Homokóra dalai mélyen beleásnak Dave elméjébe. „Még mindig ifjonc vagyok, aki elszántan szeretne felnőni, ugyanakkor, félve attól, hogy mi lesz, ha ez tényleg megtörténik.”, mondta Dave. Az album dalai: „Saw Something”, „Use You”, „Endless”, „21 Days”, „A Little Lie”, „Deeper and Deeper”, „Love Will Leave”, „Down”, „Miracles”, „Tomorrow” és a „Kingdom”.
 
Információk hamarosan az első megjelenő kislemezről is.




Ajánlott videók
Anton Corbijn izgalmas élete a XXI. században Dave Gahan - Saw Something [Live at Spinner] 2009.11.11. Number One - Német Interjú - 3.rész 2005.10.03. Precious 1990. Clean Dave Gahan - PRO7 - TV Total interjú

2007.06.27. 00:31 | Faith | 6023 Olvasás | 32 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©