depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Vince Clarke és Martyn Ware ‘House of Illustrious’ című anyagát ajánljuk

Vince Clarke és Martyn Ware ‘House of Illustrious’ című anyagát ajánljuk

... a kísérleti zenék kedvelőinek. Tehettem volna hozzá ezt a kiegészítést a címben szereplő sorhoz. A The Clarke & Ware Experiment néven működő projekt ugyanis a meditatív techno szerelmeseinek kedvez. Gyűjteményes, 10 CD-re préselt munkásságuk limitált példányszámban jelenik meg november 23-án, a Mute-nál.

Vince Clarke, az egykori depeCHe MODE-alapítótag (később a Yazoo, az Erasure és napjainkban a VCMG társulások egyik fele) - nem teljes - titokban a korai Human League, majd a Heaven 17 szellemi vezérével, Martyn Ware-rel karöltve 1999-ben jelentetett meg először közös anyagot. Ez volt a ‘Pretentious’ LP. A két szinti-művész 2001-ben kollaborált ismét egymással, mely munkának a ‘Spectrum Pursuit Vehicle’ című album lett a gyümölcse, a 3D zenei technológia jegyében - a CD valódi finomságai fejhallgatóval jöttek ki igazán.

Ez a megállapítás a most megjelenő  ‘House of Illustrious’ című kollekciójukra is érvényes, hiszen álomszerű képzetekkel és abszurd víziókkal operáló, kísérleti elektronikus zenékről van szó. Akinek Alan Wilder Recoil-projektje bejött, az nagy valószínűséggel a The Clarke & Ware Experiment-ben is megtalálja majd a számítását. A technikai megoldások sokszínűségét, a meditatív, befelé-forduló zenehallgatás élményét kínálja a ‘House of Illustrious’ válogatás, mely egyébként a már említett két korábbi albumot is magában foglalja.

A neves brit grafikai dizájner, Malcom Garrett (Duran Duran, Simple Minds, Peter Gabriel) által borítóba öltöztetett 10 CD, számozott, dedikált boxokban kerül majd a hallgatókhoz, mindösszesen 1000 példányban.

Az “egyedi zene - egyedi csomagolásban” mottót is magán viselhetné ez az illusztris kiadvány, melyet a következő linken lehet megrendelni:

http://www.clarkewareboxset.com/

Ízelítőt pedig itt találnak az érdeklődők:

http://soundcloud.com/muterecords/sets/the-clarke-ware-experiment/s-WSqGX

 

Clarke_Ware

 




Ajánlott videók
1984.10.29. Blasphemous Rumours 2006.03.27. Suffer Well 2006.10.30. Martyr 2005.10.17. Clean [Bare version] 1993.02.15. I Feel You 1982.04.26. The Meaning Of Love

2012.11.16. 07:48 | Janurik János | 8931 Olvasás | 17 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©