depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

VCMG név alatt jelenik meg Vince Clarke és Martin Gore közös albuma

VCMG név alatt jelenik meg Vince Clarke és Martin Gore közös albuma

30 évvel különválásuk után, ismét közös anyaggal jelentkezik az elektronikus popzene két úttörője, Vince Clarke (Erasure / Yazoo / Depeche Mode) és Martin Gore (Depeche Mode). Azóta, hogy 1981-ben külön zenei utakra indultak, ez az első alkalom, hogy új lemeze jelenik meg a szerzőpárosnak. VCMG név alatt futó projektjük első EP-je november végén digitálisan, december elején pedig 12”-es maxin lesz majd elérhető.

A VCMG projekt fél éves közös munka eredménye, melyre a két dalszerző saját stúdióiban került sor, a kor szellemével haladva, E-mailes fájlcserék formájában. Személyes találkozóra csak a 2011. májusában megrendezésre került londoni Mute fesztiválon került sor, ahol Clarke az Erasure-rel, Gore pedig DJ-ként lépett fel. Az ezidáig cím nélküli album produceri feladatait is Vince és Martin látták el, a keverési munkálatokat pedig a kaliforniai producer, Überzone/Q végezte. A nagylemez 2012. tavaszán jelenik meg a Mute-nál.

Az első maxira másolt felvétel a “Spock”, mely az album-verzió mellett különböző remixek formájában is meghallgatható lesz.



A mixmesterek között a következőket találjuk: Edit-Select, aka Tony Scott - angol DJ és az EditSelect Records alapítója; Regis, aka Karl O’Connor - a Sandwell District kollektíva tagja; DVS1 - Derek VanScoten néven ismert Brooklyn-i producer, aki olyanokkal dolgozott már együtt mint a Radiohead vagy az Emancipator; XOQ - az album keverési munkálataiért felelős Überzone/Q alteregója.

EP1 / SPOCK TRACKLISTA:
 
Spock - Album Version
Spock - Edit Select Remix
Spock - Regis Remix
Spock - DVS1 Voyage Home Remix
Spock - XOQ Remix

Hallgass bele: VCMG - Spock


VCMG - Vince Clarke / Martin Gore



Ajánlott videók
2009.09.25. Hole To Feed Walking in My Shoes - STAR WARS verzió John The Revelator - magyar felirat 1985.04. UK Interview 1997.03.31. It’s No Good LaserTheater - depeCHe MODE Show

2011.11.21. 11:45 | Janurik János | 6985 Olvasás | 21 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©