depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Playing The Angel - Musical

Playing The Angel - Musical

Máltán készül a depeCHe MODE musical - „Playing The Angel” címmel!

Musical készül depeCHe MODE dalokból, amelynek színpadi bemutatója jövő év elejére várható. A zenés darab a címét az együttes 2005-ös stúdióalbumának - a „Playing The Angel”-nek elnevezése után kapta. A musical Vallettában (MITP színház) kerül majd először színpadra, Máltán.

Története a médiákban megjelent számos híresztelés alapján meglehetősen ellentmondásos lesz. Az írója - Adrian Buckle így jellemzi művét:

„Két fiúról fog szólni; arról, hogy hogyan nőnek fel, vállnak felnőtté, illetve hogy hogyan fedezik fel a szerelmet. Miközben életük során többszörösen bántalmazzák és kihasználják őket. A színdarab az ő szomorú életútjukat szándékozik bemutatni majd.”

Adrian Buckle - az Unifaun színház producere és egyben írója most próbálja megszerezni a szerzői jogokat a szükséges dalok után. A musical első kézirata már kész, amelyet a depeCHe MODE zenéje ihletett. Hogy elébe menjünk mindenféle pletykának és vad híresztelésnek (amelyek mostanság jelentek meg az interneten a musical történetével kapcsolatosan), felkerestük Adrian Buckle-t, és sikerült újabb információkat megtudnunk a készülő darabbal kapcsolatosan…

Kérdés: Számítottál arra, hogy a készülő musical híre ilyen gyorsan a magazinok címlapján landol majd, illetve hogy egy ilyen felkapott témává lesz? Úgy tűnik, erre nem igazán voltál felkészülve…

AB: Nem egy olyan ember vagyok, akinek fontos a hírverés. Valójában azt sem értem, miért is kell még egy interjút adnom. Nos, igen, aggódni kezdtem, amikor azt láttam, hogy az interneten szinte mindenhol az én nevem olvasható közvetlenül pár nappal azután, miután leültem beszélgetni egy helyi újságíróval. Ám még inkább elkezdtem aggódni, mert az eredeti riport nem volt pontos, téves információkat hordozott, amely a projekt nem-valós, hamis képét festette. Hirtelen ezeknek a téves információknak az áradata terjedt el gomba módra a világhálón.

Kérdés: Magad is úgy látod, hogy a musical története ellentmondásos? Úgy gondolom, sok ember életét jellemzi ellentmondások sorozata, ha visszatekintenek saját életútjukra. Néha magad is az élet viszontagságain keresztül tanulsz meg dolgokat, legyen az bármilyen új nehézség?

AB: A történet - amely ugye egy kitalált történet, egyszerre lehet ellentmondásos és nem ellentmondásos. Úgy vélem, ennek meglátása - éppen úgy, mint a történet szépsége, a szemlélő megítélésétől függ. Tavaly amikor színre akartam vinni Anthony Neilson’s STITCHING című művét, amelyet egyébként is világszerte játszanak, a Nemzeti Cenzorok Szövetsége (National Censors) betiltotta azt, még mielőtt a színházba került volna. Miután elolvasták a darabot, arra következtetésre jutottak, hogy az nagyban sérti az emberi méltósági jogokat. A világ más részein ezt a musicalt is gond nélkül bemutathatták. Ez az oka annak, hogy nemrég bíróságra vittem az ügyet.

Kérdés: Melyik depeCHe MODE dal volt rád a legnagyobb hatással és miért?

AB: Ami a dalokat érinti, számtalan szerzemény hagyott nyomott bennem. Nem is tudom, hogy hol kezdjem. Sok olyan dal van a listában, amelyek önmagukban is „színpadiasak”: „A Question of Time”, „Little 15”, „Precious”, „Wrong”, „Personal Jesus” - de még sok más is. Egyszerűen csak le kell ülnöd, meg kell hallgatnod őket és az ihlet jön magától a dalok szövege hallatán.

Kérdés: Mik lesznek a következő lépések?

AB: Ez egy jó kérdés. Először is hamarosan ki fogunk adni egy hivatalos nyilatkozatot a valódi részletekről különösen a mostani eset után. Legalább akkor majd minden blog és cikk ugyanazt fogja állítani, ami nekünk is a valódi szándékunkban áll.

Remélhetőleg a „Playing The Angel” musical az Edinburgh Fringe Festival-on is látható lesz majd az Unifaun színház előadásában. A nyílt meghallgatások a főszerepekre már június 27-én megkezdődtek…
 
Forrás: Side-Line Music Magazine
 

Adrian Buckle

 




Ajánlott videók
1982.04.26. The Meaning Of Love 2005.12.12. A Pain That I’m Used To Precious - Compare Route 66 [Yadsloof Mix - 2008] 1997.06.16. Home 1986.02.10. Stripped

2010.06.29. 04:48 | Cívis Target | 7239 Olvasás | 28 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©