depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Hírek
Hirdetés

Megjelent az első Martin Gore-biográfia

Megjelent az első Martin Gore-biográfia

A Depeche Mode-ról számos biográfia jelent már meg az elmúlt 30 évben - köztük a magyar nyelven is kapható “Stripped” -, emellett az énekes, Dave Gahan életrajzát is megírta Trevor Baker - a szóban forgó mű tavaly kerülhetett a rajongók könyvespolcaira. Ideje volt már, hogy végre egy teljes könyvet szenteljenek a multi-instrumentalista / zeneszerző Martin Gore-nak, aki nélkül a Depeche Mode léte elképzelhetetlen volna.

“Insight - Martin Gore és a Depeche Mode: Egy portré” címmel hiánypótló mű jelent meg a német könyvpiacon, szeptember 30-án. André Boße és Dennis Plauk, a biográfia szerzőpárosa 240 oldalon meséli el a dalszerző élettörténetét, aki rajongók millióinak a szívéből beszél világszerte. Olyan szerzeményekkel gazdagította a világot, mint a “Personal Jesus” vagy az “Enjoy The Silence”, melyek rocktörténelmet írtak.


Megjelent az első Martin Gore-biográfia

Boße és Plauk megpróbálják megfejteni Martin sikerének a titkát, aki a Depeche Mode kezdeti éveiben még szerényen meghúzódott a háttérben, ma pedig csillámokkal ékes fellépőruhájában pompázik a színpadon.

Hogy jobban megismerhessük Martin Gore-t, mint embert és mint művészt, a szerzők szakítanak a hagyományos életrajzírói stílussal, és a biográfia fejezeteiben különböző aspektusokból közelítik meg Gore személyiségét: Mit csinál Martin a Depeche Mode mellett? Hogy lehet, hogy számos rajongó számára a mai napig egy divatos példakép? Meg lehet magyarázni dalai titkát zenetudományi módszerekkel?

Bár az életrajz nagy részben már korábban megjelent cikkekre, interjúkra, és TV-s riportokra épít, a fanatikus rajongók számára is tartogat meglepetéseket - így Plauk: “Számos exkluzív interjút készítettünk, melyek itt jelennek meg először.

Plauk egyébként maga is nagy rajongója a Depeche Mode-nak, így számára ezzel a biográfiával egy álom vált valóra. A könyvön való munka által Martin Gore-hoz is közelebb került. “Bizonyos tulajdonságait, és döntéseit, melyeket - saját magával, a családjával, a Depeche Mode-dal kapcsolatban - eddigi élete során hozott, könnyebb megérteni, ha behatóan foglalkozik a személyével az ember. A humorát például a nagyközönség nem igazán ismeri. Sokan nem is tudják, mennyi irónia és móka bújt meg amögött, amikor a ‘80-as évek közepén lakk-, és bőrcuccokba bújt. Nem feltétlenül a rajongókra gondolok, hanem azokra, akik a rajongóknak írtak róla.
 
Insight - Martin Gore és a Depeche Mode: Egy portré
Szerzők: André Boße és Dennis Plauk
Kiadó: Hannibal-Verlag

 
Megrendelhető: Amazon.com




Ajánlott videók
Alan Wilder & Recoil - 2007 ÚJ ALBUM EMA 2006 Best Group - Nyert a depeCHe MODE! Personal Jesus – Stars On Ice 2008 Nyers Mindenkinek – Personal Jesus The Ultimate Video Mix 2007 Dave Gahan - Use You [Live at Spinner]

2010.10.06. 12:17 | Janurik János | 7287 Olvasás | 20 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©