depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
 
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
depeCHe MODE Fanzine - FREESTATE.hu
Hírek | Recoil
Hirdetés

Happy Birthday Alan!

Happy Birthday Alan!

Ma 51 éve született Alan Charles Wilder, a közelmúltban nálunk is nagy sikerrel vendégszerepelt Recoil projekt szülőatyja.

Alan Wilder

A szűkebb családi-, valamint baráti körben Slick és Charlie becenevekre is hallgató Alan 1977. óta aktív tagja a világ könnyűzenei életének, és ő volt az idén 30 éves jubileumát ünneplő Depeche Mode zenekar hangzás-felelőse az 1982-től 1995-ig terjedő időszakban.

Mr. Wilder egyaránt biztos kézzel játszik a billentyűkön, valamint a dobokon, és emellett zeneszerzőként, hangmérnökként, valamint producerként is számos remek produkcióhoz adta a nevét.

Alan jelenleg harmadik párkapcsolatában él, és két gyerek büszke édesapja, akik előző házasságából születtek: Paris (1996.) és Stanley Duke (2001.).

Az 1986-ban Daniel Miller javaslatára életre hívott, avantgárd zenét játszó Recoil per pillanat Alan első számú, és egyetlen zenei vállalkozása, mely április 19-én válogatás-albumot jelentetett meg „Selected” címmel. Az ehhez kapcsolódó turné keretében lépett fel nálunk 2010. április 16-án, a Diesel Klubban.

Még ezt megelőzőleg, február 18-án Alan 16 év kihagyás után ismét színpadra állt egykori csapattársaival, a londoni Royal Albert Hall-ban. A Teenage Cancer Trust alapítvány javára szervezett jótékonysági koncerten Martin Gore-ral együtt előadták a legismertebb Depeche Mode-balladát, a Somebody-t. Ez a történelmi jelentőségű fellépés egyből beindította a rajongók, és az újságírók fantáziáját Alan esetleges visszatéréséről az anyazenekarhoz, amire az érintett egyelőre kitérő válaszokat adott. Közülük az egyik leghumorosabbal zárnám ezt a születésnapi megemlékezést, a pletykák további sorsát - beigazolódnak-e, vagy sem - úgyis eldönti az idő - stílszerűen: „It’s a question of time”.
 
- Szórakoztatnak, vagy zavarnak a Depeche Mode-ba való visszatérésedről szóló spekulációk? Valóban oly mértékben szükségük van rád, mint ahogy azt sokan gondolják?
- Olvastam a Daily Star-ban, hogy ismét kvartettként működünk, szóval, igaznak kell lennie a hírnek!

Ennél szebb születésnapi ajándékot nem is kaphatnának a rajongók a Depeche Mode 30 éves pályafutását megünneplendő, de a mai nap szóljon Alan Wilder-ről!
 
Boldog Születésnapot, Mester!
 
Korábbi cikkünk: A függetlenség napja – Alan Wilder 50 éves




Ajánlott videók
MTV Awards 1988 - Backstage - Final Countdown MTV Rockumentary - Magyar felirat 2005 Making The Angel - dM in the Studio Dave Gahan - RTL2 - News 2009.11.18. Fragile Tension 1997.02.03. Barrel Of A Gun

2010.06.01. 08:49 | Janurik János | 5734 Olvasás | 13 Hozzászólás | Nyomtatás
 
FREESTATE.hu - depeCHe MODE - Koncertek / Concerts
Kapcsolódó hírek
Kategóriák
Hirdetés
FREESTATE.hu ©